Sectors
Restaurants i bars
28/03/2017
Prevenció, vigilància i control de plagues per a Restaurants i bars
Els establiments d'hostaleria i sectors relacionats, com bars, restaurants, cafeteries, pubs i serveis de càtering, estan exposats a una sèrie de plagues que provoquen grans pèrdues econòmiques pel que fa als subministraments i, en particular, molt seriosos danys d'imatge pública i reputació.
Com es tracta d'un tipus de negoci en el qual s'emmagatzemen i tracten els aliments, tenen superfícies delicades on aquests són manipulats i requereixen estris que es poden veure afectats, el risc per a la salut és molt elevat. No en va les administracions són molt rigoroses i exigents en les tasques d'inspecció i poden imposar greus sancions.
El focus potencials de nidificació són dels més divers: magatzems, armaris de rebost, falsos sostres, motors de màquines, escletxes, esquerdes i conduccions. I l'origen pot estar a l'exterior (terrasses, carrer, pati, jardins ...) oa la xarxa de clavegueram. Algunes plagues també poden accedir a l'embalatge dels aliments, begudes i l'instrumental de cuina i servei de taules. El deficient tractament dels residus també pot ser un problema notable.
Les plagues més freqüents són els insectes voladors (mosques i mosquits) i rastreros (paneroles i formigues), juntament amb els rosegadors. Per tant, els responsables del negoci s'han de posar en contacte immediatament amb experts i empreses especialitzades quant detectin la seva presència.
En TRASSA som experts en desinfecció, desinsectació i desratització. També establim plans de control de plagues, com exigeixen les autoritats els organismes de protecció de la salut.