Sectors
Indústria alimentària
04/07/2017
Prevenció, vigilància i control de plagues per a Indústria alimentària
Les plagues són la major amenaça per a la indústria del processament d'aliments i les empreses que s'encarreguen de la seva comercialització i distribució. L'aparició d'insectes o rosegadors pot suposar grans pèrdues econòmiques, desprestigi, amb el consegüent caiguda de la imatge i de la reputació del negoci, i possibles multes de les administracions.
Grans i petits establiments de productes alimentaris, carnisseries, fleques, peixateries, pastisseries, gelateries, botigues i minoristes estan exposats a un alt risc que pot procedir dels voltants de la instal·lació empresarial (canonades, terrenys o edificis pròxims, canonades i conduccions, magatzem ...,) o de l'exterior i arribar a través dels palets, maquinària de segona mà o embalatges de fusta, plàstic o cartró. Tot i que el cura s'extremi, ningú pot donar per segur que el seu negoci està fora de perill.
Menjar, calor i recer són un reclam per a insectes i rosegadors. Les paneroles contaminen els aliments a causa de les deposicions, menjar regurgitada, restes del seu exosquelet i saliva, de manera que provoquen greus al·lèrgies, asma i malalties.
Una eficaç estratègia per combatre les plagues és la rapidesa en l'actuació de professionals i experts, tot i que l'òptim sempre és la prevenció. En TRASSA estem formats i preparats per a revisar i detectar qualsevol indici de plaga per tal d'avançar-nos als seus efectes nocius i als riscos que entranyes la contaminació dels productes.
En la indústria alimentària els programes de control de plagues han de ser avalats i certificats. En TRASSA portem anys treballant en el tractament de plagues en indústries de processament d'aliments, plantes, obradors i en el sector de la distribució i comercialització d'aquests delicats productes de consum.
En TRASSA som experts en desinsectació i desratització. També establim plans de control de plagues, com exigeixen les autoritats els organismes de protecció de la salut i de seguretat alimentària.